Cartofi dulci cu ceapă caramelizată și Kale

Ingrediente

  • 6 cartofi dulci 
  • 50g unt 
  • 2 cepe mari, tăiate mărunt 
  • 1 lingură rozmarin 
  • 200g Kale, tăiată
  • 50g cașcaval (optional)
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade celsius, înțeapă cartofii și pune-i la cuptor. Coace cartofii în jur de 45-60 minute (până când furculița trece cu ușurință prin coajă)
  2. În timp ce se coc cartofii, pune o tigaie mare pe aragaz la foc mediu. Adaugă untul, iar când se topește adaugă ceapa și amestec-o timp de 20-30 de minute (sau până când devine maro). Adaugă peste ceapă rozmarinul și Kale-ul și amestecă-le timp de 5 minute. Pune toată compoziția într-un bol.
  3. După ce cartofii s-au copt, taie-i de-a latul și socate aproape tot miezul acestora, înafară de un strat subtire care are rolul de a menține forma. Adaugă miezul cartofilor peste Kale și ceapă și amestecă ingredientele până când se obține o compoziție omogenă. Adaugă sare și piper după gust. Pune compoziția în coaja cartofilor. Adaugă brânza deasupra.
  4. Coace compoziția din coajă la 160 grade celsius timp de 30 de minute. 
Share this post

Leave a Reply